Esittely 

  SF KVA & JVA & TVA NM-82 Lurvens Lucia  

Ensimmäinen labradorinnoutajani Lurvens Lucia hankittiin metsästyskäyttöön helmikuussa 1978. Silloinen mieheni metsästi paljon eikä aina kaikkia lintuja löytynyt, joten noutava koira piti saada taloon. Miehelläni oli kyllä suomenajokoira, mutta sehän vain ajaa...

Lucia tuli taloon seitsemänviikkoisena ja hänen kasvatuksensa oli minun vastuullani. Kun sorsastus alkoi elokuun 20. päivä, oli Lucia tasan kahdeksankuinen. Päivän aikana hän nouti yhteensä seitsemän sorsaa ja innostui touhusta enemmän ja enemmän.

Aikaa myöden Luciasta tuli KVA & JVA & TVA käyttövalion arvon tullessa PK-puolelta jäljeltä. Metsästyskokeessa hän saavutti VOI-luokan ensimmäisen palkinnon CACITin kera vuonna 1980 ja tottelevaisuuskokeesta CACIOBin vuonna 1981. Lisäksi hän oli ihka ensimmäinen Noutajien Suomen mestari vuonna 1982. Lucia kuoli lokakuussa 1989.

Kun Lurvens-kennel lopetti kasvatustyönsä, meille tuli 5-vuotiaana SF MVA Kamrats Barbara. Barbara oli hyvä ja sitkeä metsästyskoira, bonuksena vielä kauniskin. Hän oli peräti 10-vuotiaana Lahden näyttelyn Best in Show vuonna 1985. Barbarasta tuli kennelini kantanarttu.

SF MVA Kamrats Barbara

Ensimmäiset menestyneet omat kasvattini olivat Ethusan Yliveto, Ethusan Warre Wettex sekä Ethusan Koltiainen. Näistä Ethusan Yliveto eli Jätkä oli myös merkittävä jalostuskoira jättäen 39 pentuetta, joissa yhteensä 3 x KVA, 2 x JVA, 1 x TVA sekä 1 x MVA.

FIN & NO KVA & FIN MVA Ethusan Yliveto

FIN & NO KVA Ethusan Warre Wettex

FIN & SE & NO KVA Ethusan Koltiainen

  

Englannista tuli meille uros FIN KVA Falcon of Drakeshead ”Tane” elokuussa 1986. Hän oli erittäin riistaverinen metsästys- ja koekoira saavuttaen kunnioitettavat 21 VOI1-tulosta NOME:sta. Hän jätti myös jälkeläisilleen tätä omaa työhulluuttaan.

Tanen kaikkein menestynein tytär oli Ethusan Koltiainen, mutta hänellä oli myös neljä muuta KVA-jälkeläistä: Ethusan Gangsteri, Ethusan Ahne Akka, Oxfield Sherlock sekä Krouvarin Flash And Flame.

Yhteensä käyttövalioita on kennelissä ollut kaikkien näiden vuosien aikana kymmenen, jälkivalioita kolme ja muotovalioita kolme.

Noutajien taipumuskokeiden tuomarioikeuden sain vuonna 1987 ja metsästyskokeiden tuomarioikeuden vuonna 1990, joskin viime vuosina olen vähentänyt tuomaroinnit hyvin minimiin. Vuonna 1995 Suomen Kennelliitto myönsi minulle Vuolasvirta-palkinnon.


» Lue  Lisää 

  

FIN KVA Falcon of Drakeshead

 

Tänä päivänä jatkan edelleen harrastamista ja kasvatustyötä rakastamieni labradorien parissa pyrkien saamaan aikaiseksi hyviä metsästyskoiria.